Dagen lijken nu echt geteld voor John Heitinga na verspreking van Ajax-bobo
i

Getty Images

Dagen lijken nu echt geteld voor John Heitinga na verspreking van Ajax-bobo

Eimert Pruis • 14:54, 30-05-2023 / Laatste Update: 21:13, 11-12-2023

John Heitinga mag zijn hoofdtrainersstokje neerleggen. Althans, dat lijkt er nu toch wel heel sterk op na een verspreking van Pier Eringa, de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax. "Het is de verantwoordelijkheid van de zittende directie om een nieuwe trainer aan te stellen", zei Eringa bij de persconferentie over het vertrek van Edwin van der Sar.

Onder meer De Telegraaf confronteerde de rvc-baas met zijn opvallende woorden. Eringa wrong zich in allerlei bochten om zijn slip of the tongue te corrigeren. "Ik bedoelde het niet zo en sprak over de trainerspositie bij het 1e elftal in het algemeen."

Waar bemoeit rvc zich mee?

De rvc gaat ook helemaal niet over de positie van hoofdtrainer bij Ajax. Wel zijn zij verantwoordelijk voor het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur. De opvolger van Edwin van der Sar dus. Het bestuur bestaande uit Sven Mislintat (sportief directeur), Menno Geelen (commercieel directeur), Susan Lenderink (financieel directeur) en Maurits Hendriks bepalen wie de nieuwe trainer wordt in Amsterdam. Maar waarschijnlijk weet Eringa al wel meer dan jij en ik.

Lees ook deze simpele uitleg: wie stelt de nieuwe directeur van Ajax aan?