Daley Blind en Girona weer aan kop van LaLiga na simpele zege op Alavés

Bart van der Wijst • 00:08, 19-12-2023 / Laatste Update: 07:17, 05-01-2024

Girona is weer de trotse koploper van LaLiga. De ploeg van Daley Blind won maandag opnieuw met overtuigende cijfers, ditmaal thuis tegen Deportivo Alavés. Het werd 3-0. Daardoor vergrootte Girona de voorsprong met Barcelona tot 9 punten.

Girona knalde uit de startblokken. Artem Dovbyk kopte raak uit de rebound. Zo stond de thuisploeg binnen het half uur alweer op voorsprong.

Simpele zege

Vlak voor rust besliste Portu met een droge schuiver in de verre hoek de wedstrijd. Na rust maakte Dovbyk vanaf de penaltystip ook nog de 3-0. Daardoor wipte Girona weer over Real Madrid heen. De ploeg van Blind, die de volledige wedsstrijd speelde, heeft nu weer 2 punten voorsprong. Barcelona kwam met Frenkie de Jong niet verder dan 1-1 bij Valencia en volgt al op gepaste afstand.