Daley Blind heeft eerste Bayern-minuten in de benen: 'Ik voel me klaar voor wat komen gaat'
i

Getty Images

Daley Blind heeft eerste Bayern-minuten in de benen: 'Ik voel me klaar voor wat komen gaat'

Bart van der Wijst • 12:35, 14-01-2023 / Laatste Update: 09:01, 12-12-2023

Daley Blind heeft zijn eerste minuten namens Bayern München achter de rug. Vrijdag debuteerde hij in het oefenduel met Red Bull Salzburg (4-4). De oud-Ajacied kwam na ongeveer een uur spelen binnen de lijnen.

Met een interceptie waaruit de 4-3 van Mathys Tel kwam was Blind ook meteen belangrijk. Helaas voor de 32-jarige verdediger viel een minuut later alweer de gelijkmaker.

Reactie Blind

"Het is nog lastig te zeggen waar ik nu sta", citeerde fanaccount iMiaSanMia de Nederlander. Het trainingskamp in Qatar met zijn ploeg hielp Blind wel. "Dat heeft me zeker geholpen. Ik heb mijn medespelers leren kennen. Ik voel me fit en klaar voor wat komen gaat."

Blind vertrok onlangs enigszins via de zijdeur bij Ajax, nadat trainer Alfred Schreuder besloot hem te passeren. Met een verrassende overstap naar FC Bayern als gevolg. "Dit is een zeer goede club met een traditie die voor zichzelf spreekt en ik ben er trots op hier te zijn."

Hervatting Bundesliga

Aanstaande vrijdag kan Blind zijn officiële debuut voor FC Bayern maken, dan hervat de recordkampioen de Bundesliga met een uitduel tegen RB Leipzig. Achterin heeft Julian Nagelsmann te maken met de blessures van Lucas Hernández en Noussair Mazraoui.