Daley Blind vindt Klaas-Jan Huntelaars verhaal niet juist: 'Pijnlijk dat  het zo wordt neergezet'
i

ProShots

Daley Blind vindt Klaas-Jan Huntelaars verhaal niet juist: 'Pijnlijk dat het zo wordt neergezet'

Marcel Roes • 17:14, 14-01-2023 / Laatste Update: 04:48, 12-12-2023

Daley Blind verliet Ajax niet op de manier die de verdediger verdiende. Het ging gehaast, zonder mooi afscheid. Via de achterdeur. Nu speelt hij voor Bayern München.

Tegenover NOS.nl vertelt Blind hoe het allemaal ging en wat hij daarvan vindt.

Hij zegt dat hij op zijn woorden moet letten. Wel wil hij kwijt dat de kans groot is dat hij nog bij Ajax zou spelen, als Marc Overmars daar nog technisch directeur was. In 2022 verliet Overmars de club vanwege grensoverschrijdend gedrag.

Ook vindt hij dat Klaas-Jan Huntelaar (die nu een soort technisch directeur is bij Ajax) niet het eerlijke verhaal heeft verteld over Blinds vertrek. "Dat is niet helemaal zoals het gegaan is. Of zoals ik het zie. Daar wil ik later zeker nog over uitweiden en mijn kant van het verhaal vertellen. Hoe het daadwerkelijk gegaan is."

Pijnlijk

Huntelaar zei tegen Het Parool dat Blind een verzoek indiende om transfervrij te vertrekken. Of dat wel of niet klopt wil Blind nu niet kwijt. Hij zegt: "Ik ben niet iemand die wegloopt als ik een keer op de bank zit. Ik vind het pijnlijk dat het waarschijnlijk zo wordt neergezet."

"Maar nogmaals: ik zal mijn verhaal verder nog doen, wanneer ik me daar geroepen voor voel. We gaan zien wanneer dat is. Maar laat ik duidelijk zijn: ik ben het niet helemaal eens met de woorden die Klaas Jan gebruikt vandaag..."