Daley Sinkgraven schlemiel tegen FC Barcelona: rood én penalty tegen in blessuretijd

Brian Vesseur • 08:31, 05-01-2024 / Laatste Update: 10:36, 15-01-2024

Las Palmas leek lang een punt te pakken tegen het grote FC Barcelona, maar Daley Sinkgraven gooide roet in het eten. De Nederlander, die in de 83e minuut in het veld kwam bij een 1-1 stand, hield zijn tegenstander met zijn handen van scoren in het strafschopgebied. Dat leverde Barça een penalty op: Ilkay Gündogan zorgde in de 93e minuut voor de bevrijdende 2-1 in Las Palmas.

Munir El Haddadi, oud-speler van Barcelona, had de thuisploeg na twaalf minuten op voorsprong gezet. Ferran Torres zorgde in de 55e minuut voor de gelijkmaker. Frenkie de Jong deed de gehele wedstrijd mee namens de bezoekers.

LaLiga

Door de benauwde zege staat Barça op de derde plek in LaLiga, met drie punten voorsprong op Athletic Bilbao en Atlético Madrid. Barcelona heeft 41 punten, liefst zeven punten minder dan koplopers Girona en Real Madrid na negentien wedstrijden. Las Palmas is met 25 punten een middenmoter in de Spaanse competitie.

Xavi

De trainer van Barcelona, Xavi, zag dat zijn team weer door het oog van de naald kroop. De oud-middenvelder noemde de zege wél terecht, zei hij na de wedstrijd. "Opnieuw moesten we terugkomen tegen een team dat op voorsprong kwam. Tot voorheen slaagde niemand erin om terug te komen tegen Las Palmas, maar ons is dat wel gelukt. Het ging erom dat de laatste pass goed zou zijn en we volwassenheid zouden tonen. Ik denk dat het verdiend is."

Sterker nog: Xavi denkt dat Barcelona, de regerend kampioen, nog meedoet om de titel. "Heb je de wedstrijden van gisteren gezien? Real Madrid won in de slotfase, wij nu op het laatste moment, Girona ook... Er zijn zoveel argumenten voor. We moeten respect hebben voor de huidige kampioen."