Dani Alves gearresteerd na beschuldiging van aanranding
i

Pro Shots

Dani Alves gearresteerd na beschuldiging van aanranding

Joris Kaper • 13:19, 20-01-2023 / Laatste Update: 02:15, 12-12-2023

De Braziliaanse voetballer Dani Alves is in Barcelona gearresteerd in een onderzoek naar vermeende aanranding. De Catalaanse politie heeft de oud-voetballer van FC Barcelona in hechtenis genomen nadat hij het politiebureau in het district Les Corts was binnengelopen om een verklaring af te leggen. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Justitie in Barcelona begon op 10 januari een onderzoek naar Alves, nadat een vrouw een aanklacht had ingediend. De Braziliaan zou de vrouw in december ongevraagd onder haar ondergoed hebben betast in een nachtclub.

Alves ontkent beschuldigingen

De 39-jarige Alves, die vorige maand nog actief was met Brazilië op het WK in Qatar, heeft de beschuldigingen ontkend. "Ik was aan het dansen en had het naar mijn zin, zonder iemand lastig te vallen", zei hij tegen de Spaanse televisiezender Antena 3. "Ik weet niet wie deze dame is."

Alves voetbalde tussen 2008 en 2016 bij FC Barcelona en ook vorig seizoen. Verder kwam hij uit voor onder meer Sevilla, Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo. Op dit moment speelt hij voor het Mexicaanse Pumas UNAM.