Dani Alves krijgt strafeis te horen voor verkrachtingszaak: 9 jaar cel voor oud-voetballer
i

Pro Shots

Dani Alves krijgt strafeis te horen voor verkrachtingszaak: 9 jaar cel voor oud-voetballer

Yvo van Dorst • 18:03, 23-11-2023 / Laatste Update: 20:32, 04-01-2024

Dani Alves heeft de volgende klap te verwerken gekregen in zijn rampzalige jaar. De Braziliaanse verdediger heeft de strafeis gehoord in de verkrachtingszaak, waarvoor hij al een fiks aantal maanden vast zit. Het Openbaar Ministerie in Barcelona wil Alves voor 9 jaar achter de tralies gooien.

Naast de 9 jaar gevangenisstraf eist de rechtbank van Barcelona ook een schadevergoeding van 150.000 euro. Alves zit al langere tijd vast in afwachting van zijn proces, aangezien de Braziliaan volgens de Spaanse politie vluchtgevaarlijk was. In het begin van zijn gevangenisperiode stond hij nog onder contract in Mexico en Alves beschikt door zijn voetbalcarrière over genoeg centjes.

Verkrachtingszaak

In januari 2023 werd Alves opgepakt op verdenking van een verkrachtingszaak in een nachtclub in Barcelona. De oud-verdediger zou een dame onder haar rok hebben gegrepen, waardoor hij nu al bijna een jaar vast zit. Alves kan nog een schikking treffen in de zaak, maar dan zal hij schuld moeten bekennen en overleggen met het slachtoffer.