Dani Alves weigert tv in gevangeniscel: 'Wil niet weten wat over hem verteld wordt'
i

ANP

Dani Alves weigert tv in gevangeniscel: 'Wil niet weten wat over hem verteld wordt'

Marcel Roes • 21:08, 30-01-2023 / Laatste Update: 07:17, 08-01-2024

Dani Alves wordt beschuldigd van aanranding en om die reden is de Braziliaanse veteraan (39 jaar) gearresteerd. Hij zit vast in een gevangenis te Barcelona.

Het Laatste Nieuws schrijft dat Alves zijn best doet om zich aan te passen aan prison life. Hij heeft een kaart van 100 euro gekregen om dingen mee te kopen.

De prijzen lijken redelijk in het gevang: de krant heeft het over "6 yoghurts voor 50 cent, 4 blikjes tonijn voor 88 cent". Al met al heeft hij slechts 17 euro uitgegeven.

Alves heeft bewust geen televisie in zijn cel laten neerzetten. Hij wil liever niet horen en zien wat over hem wordt gezegd.

Coutinho

Een van zijn collega-gedetineerden heet Coutinho, toevallig ook de naam van een Braziliaanse speler (Aston Villa). Coutinho beschermt Alves. Zo kan hij veilig een balletje trappen op het binnenplein.

De advocaat van Alves probeert hem uit het gevang te krijgen terwijl het onderzoek nog bezig is. Een van de zorgen die in Spanje leven is dat Alves dan vlucht naar zijn moederland. Spanje heeft geen uitleveringsverdrag met Brazilië.