Daniel Sturridge kiest op z'n 33e al voor job als analist: 'Blij om onderdeel uit te maken van het team'
i

Getty Images

Daniel Sturridge kiest op z'n 33e al voor job als analist: 'Blij om onderdeel uit te maken van het team'

Bart van der Wijst • 19:35, 11-08-2023 / Laatste Update: 04:51, 12-12-2023

Ze stonden ooit 32 wedstrijden samen op het veld, binnenkort zijn ze samen als analist te bewonderen: Daniel Sturridge, pas 33 jaar oud, voegt zich bij Sky Sports waar hij gaat samenwerken met de 35-jarige Micah Richards.

"Het Premier League-seizoen begint vanavond en ik ben blij om er deel van uit te maken met Sky Sports. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring op het veld te gebruiken en dit inzicht te brengen aan de fans die thuis kijken", zei Sturridge tegenover zijn nieuwe werkgever.

"Het belooft een spannend seizoen te worden en het is geweldig om deel uit te maken van het Sky Sports-team dat jullie alle actie brengt."

Jaloersmakend rijtje analisten

Naast Sturridge en Richards zijn er nog heel wat bekende oud-voetballers analist bij Sky Sports. Zo beschikken ze over Roy Keane, Jamie Carragher, Gary Neville. Dat zijn niet de minste namen.

Sturridge speelde in het verleden voor Manchester City, Chelsea en Liverpool. Met die laatste club won hij de Champions League in 2019. Sturridge veroverde met Chelsea de landstitel en CL, al speelde hij daar maar een kleine rol in. Nadat hij in 2019 Liverpool verliet ging het - mede door blessures - snel bergafwaarts met 'm.