Danilo heeft grote plannen bij Feyenoord: ‘20 goals zou mooi zijn, daar ga ik voor’
i

Pro Shots

Danilo heeft grote plannen bij Feyenoord: ‘20 goals zou mooi zijn, daar ga ik voor’

Sjors Tanis • 18:59, 07-08-2022 / Laatste Update: 21:12, 07-01-2024

Feyenoord is het seizoen begonnen met een knappe 2-5 overwinning bij Vitesse. De van Ajax overgekomen spits Danilo werd verkozen tot man van de wedstrijd na zijn 2 goals in Arnhem.

"Dit is de beste start die we ons hadden kunnen wensen na een lastige voorbereiding met veel veranderingen in de selectie", zei Danilo na afloop bij ESPN.

1e mooie, 1 makkelijke

Hij zag zijn 2 doelpunten terug op het scherm. "Die 1e was natuurlijk de mooiste. Het was mijn 1e kopgoal in de Eredivisie. Ik heb er de afgelopen tijd veel op getraind om dat te verbeteren, dus ik ben blij dat het nu direct resultaat oplevert. Dit is wat ik moet doen als spits."

Bij de 2e goal liet Jeroen Houwen zich verrassen door Danilo, die vervolgens eenvoudig de 2-4 in het lege doel kon schuiven en juichte voor het volle uitvak in het Gelredome. "Bij de 2e zet ik goed druk en gaat de keeper in de fout. Het was een lastige wedstrijd tegen een goede tegenstander, maar we waren sterk. Alle nieuwe jongens hebben het goed gedaan. We kijken enorm uit naar de volgende wedstrijd, tegen Heerenveen voor eigen publiek."

Concurrentie

Danilo krijgt binnenkort met de Mexicaanse international Santiago Giménez (21) een serieuze concurrent in de spits bij Feyenoord. "Ja, er komt een concurrent aan, maar het is altijd goed als er concurrentie is. Ik wens hem ook succes en ik hoop dat we het goed met elkaar kunnen vinden. De coach bepaalt uiteindelijk wie er dan speelt, maar als ik blijf scoren maak ik de coach en mijn concurrent moeilijk om mij uit het team te halen", zei Danilo, waarna hij de vraag kreeg op hoeveel goals hij mikt. "20 goals zou mooi zijn, daar ga ik voor. Nog 18 te gaan dus, ik kan nu niet tevreden achterover leunen."