Kater voor Almere City-captain Post na promotiefeest: 'Heb helemaal niet geslapen'

Trevor Wagener • 13:53, 12-06-2023 / Laatste Update: 20:54, 11-12-2023

Almere City-aanvoerder Danny Post wist maandagochtend nog niet precies wat er allemaal was gebeurd. Zondag promoveerden de Almeerders voor het eerst in de geschiedenis naar de Eredivisie na een 1-2-zege (1-4 totaal) bij FC Emmen. Bij Radio Veronica deed Post maandagochtend zijn verhaal.

De voltallige selectie maakte het bont en laat: het feest, dat in Emmen begon, werd nadien doodleuk voortgezet in Almere. "We hebben flink gezweet", aldus een brakke Post. De voormalig speler van onder meer Haarlem, Groningen, Dordrecht en VVV-Venlo kon zijn geluk niet op.

Almere-captain Post over historische promotie

"Deze promotie is natuurlijk top. De mensen in Almere hunkerden hier al zo lang naar en zijn zó ontzettend trots. De Eredivisie zelf is niet nieuw voor mij, ik heb er al eens in gespeeld, maar dit meemaken in de herfst van mijn carrière is wel mooi natuurlijk."

Voorbereid op het gesprek met Veronica was de in Amsterdam geboren Post niet. Niet? Allesbehalve. "Ik hoorde het net pas van dit gesprek", zei Post. "Ze zeiden: 'Veronica gaat je zo bellen'. Nou, dus moest ik mijn wekker zetten. Hierna ga ik weer lekker verder."

Almere City viert feest

De Almere-selectie wordt maandag gehuldigd in de stad en verbleef in de nacht van zondag op maandag in het plaatselijke Van der Valk-hotel. "Daar lig ik nu", rondde Post af. "Ik heb helemaal niet geslapen joh. Onze plannen voor volgend jaar in de Eredivisie? Daar kunnen we het nu nog niet over hebben denk ik. We zullen vooral dronken zijn."