Dat is rap: Curaçao kegelt de bondscoach al na 8 wedstrijden de laan uit
i

ANP

Dat is rap: Curaçao kegelt de bondscoach al na 8 wedstrijden de laan uit

Yvo van Dorst • 00:45, 01-08-2023 / Laatste Update: 06:46, 12-12-2023

Curaçao heeft bondscoach Remko Bicentini officieel de laan uitgestuurd. De Nederlandse oud-voetballer was sinds september de verantwoordelijke bij de nationale ploeg, maar door tegenvallende resultaten zit het avontuur er al snel op.

Bicentini verloor 5 wedstrijden in zijn tijd bij de ploeg van Curaçao. Het doel was om zich met het land te plaatsen voor het aankomende WK. Daarom kreeg hij ook een contract voor 4 jaar, maar die dient hij dus bij lange na niet uit.

Resultaten

Bicentini verloor allereerst 2 keer vriendschappelijk van Indonesië en in de Nations League verloor hij van Canada. De vriendschappelijke wedstrijd tegen Argentinië eind maart werd met 7-0 dik verloren en door een nederlaag tegen het nietige Saint Kitts and Nevis werd ook de Gold Cup niet gehaald. Na die pot bleek de maat vol voor de Curaçaose bond.

Reactie

"Dit is heel teleurstellend voor iedereen", verklaarde de trainer bij ESPN. "Je bent net aan de gang en je spreekt niet voor niets een doelstelling voor de komende 4 jaar af. Jammer dat het zo loopt. Ik had dit niet verwacht."