Dat liep even anders! Justin Kluivert: 'Dacht na 2 jaar Roma naar Real Madrid te gaan'
i

Getty Images

Dat liep even anders! Justin Kluivert: 'Dacht na 2 jaar Roma naar Real Madrid te gaan'

Marcel Roes • 23:54, 13-06-2023 / Laatste Update: 07:30, 12-12-2023

Justin Kluivert ziet ook wel in dat zijn loopbaan niet is gegaan zoals hij had gedroomd. Natuurlijk hoeft de zoon van Patrick zich nergens voor te schamen: hij kwam uit voor Ajax, AS Roma, RB Leipzig, Nice en Valencia. Maar toch: hij had grotere plannen.

De 24-jarige Zaandammer, die ook 2 caps heeft in Oranje, ging in 2018 voor 17 miljoen euro van Ajax naar Roma. "Mijn doel was Barcelona of Real Madrid", vertelt hij aan Kick 't Met op Ziggo Sport.

Tussenstap richting de top

"Ik dacht: ik pak 2 jaartjes Roma, dan ben ik 21 en ga ik naar Madrid. Ja, ik zag Roma als een tussenstap. Maar sinds ik daar naartoe ben gegaan heb ik ook de andere kant van het voetbal gezien."

Spijt

Een beetje spijt heeft hij dus wel van de vroege buitenlandse overstap. Hij werd verleid door de flirts van Roma. "Mijn zaakwaarnemer zei: "Ik heb nog nooit gezien dat ze zo gek doen voor een jongen van achttien.""

Eredivisie

En nu? Hij wil weg bij Roma, dat hem nu al jaren achter elkaar uitleent. "Alleen ik sta nu niet te springen om terug te komen naar Nederland, maar je hebt wel clubs die Europees spelen."