Datum Bayern München-debuut Daley Blind bekend: 'Hij heeft nog wat tijd nodig'
i

Getty Images

Datum Bayern München-debuut Daley Blind bekend: 'Hij heeft nog wat tijd nodig'

Jeroen Rooseboom • 12:58, 12-01-2023 / Laatste Update: 03:04, 12-12-2023

Daley Blind maakt vrijdag in een oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg zijn debuut voor Bayern München. Dat liet trainer Julian Nagelsmann donderdag weten tijdens een persconferentie in Doha, waar de Duitse kampioen in voorbereiding is op de hervatting van de Bundesliga.

"Blind speelt morgen", aldus Nagelsmann. "Hij heeft nog wat tijd nodig omdat de trainingsintensiteit hier hoger is. Je kunt zien dat hij veel ervaring heeft en rustig aan de bal is. Blind zal aan onze verwachtingen voldoen. De rol die we voor hem voor ogen hebben, past bij hem."

Lees ook: De Ligt legt waarde Blind uit op persconferentie trainingskamp: ‘Hij is erg intelligent’

De Ligt doet niet mee

Blind liet zijn contract bij Ajax ontbinden en verkaste naar de recordkampioen van Duitsland. Matthijs de Ligt kan tegen Salzburg nog niet meespelen. De Oranje-international heeft een licht gezwollen enkel. Nagelsmann zei dat die blessure niet ernstig is. Bayern München hervat volgende week vrijdag de competitie met een uitwedstrijd tegen RB Leipzig. Bayern is na vijftien duels koploper en heeft vier punten voorsprong op eerste achtervolger SC Freiburg en zes punten op Leipzig.