Op deze datum is de loting voor de achtste finale van de Champions League
i

Getty Images

Op deze datum is de loting voor de achtste finale van de Champions League

Brian Vesseur • 00:02, 14-12-2023 / Laatste Update: 19:22, 04-01-2024

De 16 deelnemers van de knock-outfase van de Champions League zijn bekend. Tussen die teams zit PSV, dat tweede eindigde achter Arsenal in de poulefase. Check hier op welke datum de loting is voor de achtste finale van de Champions League.

Allereerst belangrijk om te weten: de achtste finales vinden plaats in februari. De heenwedstrijden zijn op dinsdag 13 februari en woensdag 14 februari, de returns op dinsdag 20 februari en woensdag 21 februari. PSV weet nu al - als nummer 2 uit de poule - dat het eerst thuis in Eindhoven speelt. De nummers 1 uit de poule spelen dus de return thuis.

LEES OOK: Deze 16 teams zijn door naar de knock-outfase van de Champions League

Datum voor loting achtste finale Champions League

De loting vindt op korte termijn plaats, namelijk al op maandag 18 december 2023. Zet maar een reminder in de agenda om 12.00 uur, want dan begint de UEFA-show. Locatie van de loting is House of European Football in het Zwitserse Nyon. De loting is voor de liefhebber live te volgen op Ziggo Sport en natuurlijk in artikelvorm op onze website.

Tegenstanders PSV

PSV weet ook al tegen welke 7 tegenstanders het kan loten. Arsenal valt af, omdat het daar in de groep al tegen speelde. De overgebleven 7 groepswinnaars zijn: Bayern München, Real Madrid, Real Sociedad, Manchester City, Atlético Madrid, Borussia Dortmund en FC Barcelona.

PSG eindigde de poule met 9 punten en bleef zo Lens (8) en Sevilla (2) voor. De Eindhovenaren verloren maar 1 keer, kansloos van Arsenal. Onder leiding van Peter Bosz werd er eenmaal gewonnen van Lens en Sevilla en werd er tegen elke ploeg ook 1 keer gelijkgespeeld.