Davy Klaassen over bebloede kop tegen Feyenoord: 'Nu zou ik hem gewoon af kunnen ketsen'
i

PRO SHOTS / Kay Int Veen

Davy Klaassen over bebloede kop tegen Feyenoord: 'Nu zou ik hem gewoon af kunnen ketsen'

Bart van der Wijst • 16:21, 27-10-2023 / Laatste Update: 11:24, 08-01-2024

Davy Klaassen was vrijdag te gast bij de Cor Potcast. Daar sprak de middenvelder van Inter onder meer over zijn haartransplantatie en het aanstekerincident bij Feyenoord. Daarover grapte hij: "Nu zou ik hem gewoon af kunnen ketsen."

Begin april werd Klaassen geraakt door een voorwerk uit het publiek bij de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax in de beker (1-2). Destijds had hij niet zo veel haar, inmiddels wel. "Het is niet zo dat ik daar lang last van heb gehad, maar op dat moment was het pijnlijk."

Haat en nijd

"Je weet dat het altijd vijandig is als je daarheen gaat. Het slaat eigenlijk al helemaal nergens op hoe we daar heen moeten. Maar aan de ene kant, het heeft ook al wat. Het slaat nergens op, maar het is ook wel weer het mooiste wat er is aan de andere kant", aldus Klaassen. "Ajax heeft Feyenoord nodig en Feyenoord heeft Ajax nodig."

Klaassen ging naar Dusan Tadic en Orkun Kökçü toe om een opstootje te sussen. Op dat moment belandde een aansteker (of batterij?) op het hoofd van Klaassen. "Ik pas zag een filmpje daarvan in slow-motion. In de wedstrijd dacht ik er niet aan, maar nu heb ik zoiets van: hoe kan het zijn dat dat ding precies op mijn hoofd beland? Precies op de plek waar het minste haar zat. Dat is wel knap eigenlijk!"

Check het fragment hieronder:

Haartransplantatie

Klaassen liet zich in Amsterdam behandelen aan zijn haar. "Ik had wel best wel een aantal jaar dat mijn haar dunner werd en toen dacht ik er al aan. Alleen moet je er wel tijd voor hebben om het te doen. Eigenlijk moet je 4 weken echt vrij hebben, want er mag ook 3 weken niet worden gesport", zei hij eerder in de podcast.

"Afgelopen week kwam er een foto online bij Inter en sindsdien krijg ik echt veel berichten. Nu ziet iedereen het, maar ik heb het al 4,5 geleden laten doen", vertelde Klaassen. "Nu begint het echt te groeien. Eerst was er een fase dat het allemaal uitviel, dat was lastig. Maar nu heb ik een echte coupe."