Davy Pröpper mee op trainingskamp Vitesse; Thomas Buitink mag vertrekken
i

Pro Shots

Davy Pröpper mee op trainingskamp Vitesse; Thomas Buitink mag vertrekken

Joris Kaper • 16:23, 06-12-2022 / Laatste Update: 21:37, 07-01-2024

Davy Pröpper lijkt een serieuze poging te wagen voor een comeback. De voetballer is namelijk met Vitesse mee op trainingskamp in Portugal. De 19-voudig international sluit wel later aan bij de Arnhemse eredivisionist. Spits Thomas Buitink reist daarentegen niet af naar de Algarve. Hij mag op zoek naar een nieuwe club.

De 31-jarige Pröpper zette begin 2022, toen in dienst van PSV, opeens een punt achter zijn carrière. Na een fraaie loopbaan bij Vitesse, PSV en Brighton & Hove Albion was hij het plezier in voetbal verloren.

Maar deze winter kreeg hij toch weer zin en na gesprekken met hoofdtrainer Phillip Cocu begon hij weer te trainen. Hij bekijkt komende tijd bij de Arnhemse club of hij ook echt terug zal keren op het veld. Pröpper sluit later deze week aan bij Vitesse in de Portugese kustplaats Alcantarilha.

Thomas Buitink mag vertrekken

Wie niet meegaat naar Portugal is Thomas Buitink. De aanvaller heeft weinig tot geen uitzicht op speeltijd bij de Arnhemse club. Daarom mag hij uitkijken naar een nieuwe club. De Gelderse aanvaller wil zo snel mogelijk elders aan de slag.

Vitesse speelt in Portugal 2 oefenwedstrijden: tegen Racing Club de Strasbourg uit Frankrijk en Excelsior.