De bijzondere avond van Cristiano Ronaldo: van bankzitter tot afgekeurde blijdschap
i

Getty Images

De bijzondere avond van Cristiano Ronaldo: van bankzitter tot afgekeurde blijdschap

Brian Vesseur • 10:34, 23-08-2021 / Laatste Update: 10:26, 08-01-2024

Voor de 1e competitiewedstrijd van Juventus ging het alweer over de grote superster. Cristiano Ronaldo begon namelijk op de bank tegen Udinese. Hoezo? Een vertrek? Niet fit? Gepasseerd?! Het antwoord zou op alle vragen 'ja' kunnen zijn, afhankelijk aan wie je het vraagt.

Transferkoning Fabrizio Romano wist het zeker: hij wil in de laatste week van de transferperiode nog een vertrek forceren. Anderen meldden meteen dat Real Madrid en Manchester United interesse hebben in Ronaldo. Ook werd-ie hier en daar in een PSG-shirtje gefotoshopt, naast Lionel Messi.

Italiaanse media meldden maandagochtend dat hij daadwerkelijk was gepasseerd door trainer Massimiliano Allegri. Toen de nood hoog was, kwam Ronaldo alsnog in het veld. Bij een 2-1 voorsprong op Udinese kwam de Portugees na een uur spelen binnen de lijnen.

Shirtje uit, alles

Ronaldo zag hoe Wojciech Szczesny een grandioze blunder maakte en zo zorgde dat het 2-2 werd. Tot Ronaldo in de diepe blessuretijd de winnende maakte. 3-2. Wie anders dan Ronaldo. Het shirtje ging uit, zijn befaamde manier van juichen liet hij zien en natuurlijk klonk ook de 'SIIIUU'. Maar de VAR wilde geen Ronaldo-feestje: het doelpunt werd afgekeurd en het bleef 2-2.