De Boer maakt vrijdag de voorselectie bekend: zullen er verrassingen tussen zitten?
i

Getty Images

De Boer maakt vrijdag de voorselectie bekend: zullen er verrassingen tussen zitten?

Brian Vesseur • 10:22, 12-05-2021 / Laatste Update: 10:21, 07-01-2024

Het EK 2020 in 2021 komt steeds dichterbij. Sterker: volgende maand begint het toernooi al! En Nederland doet mee, na 2 eindtoernooien afwezig te zijn geweest. Aanstaande vrijdag maakt bondscoach Frank de Boer zijn voorselectie bekend. Op het laatste formuliertje mogen 26 namen staan, vrijdag zullen het er vermoedelijk nog meer dan 30 zijn.

Als bondscoach wil je ook niet te veel namen selecteren, want dan moet je ook meer jongens teleurstellen. Een speler of 15 zal zich redelijk zeker voelen van zijn plek in het Nederlands elftal. Denk dan aan Frenkie de Jong, Memphis Depay, Matthijs de Ligt, Georginio Wijnaldum. Zelfs Owen Wijndal zei redelijk overtuigd dat hij een plekje in de selectie verwachtte.

Verdediging

Een paar namen die in de defensie (lang) niet altijd zeker zijn van een plek bij Oranje: Sven Botman, Rick Karsdorp, Jerry St. Juste. Of gaat De Boer echt verrassen, en kiest hij voor namen als Jurrien Timber, Daley Sinkgraven en/of Jeremie Frimpong in zijn voorselectie?

Deze namen lijken al wél zeker: Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Denzel Dumfries, Owen Wijndal, Daley Blind (mits fit). En in mindere mate: Hans Hateboer, Nathan Aké en Patrick van Aanholt

Middenveld

Op het middenveld kent Oranje een paar absolute toppers. Maar daaronder is er eigenlijk best een aardige groep kanshebbers. Wat te denken van Teun Koopmeiners, Ryan Gravenberch, Mohamed Ihattaren uit de Eredivisie? Of Tonny Vilhena, Davy Pröpper en Kevin Strootman in het buitenland?

Deze namen lijken al wél zeker: Frenkie de Jong, Georginio Wijnaldum, Donny van de Beek, Marten de Roon. En in mindere mate: Davy Klaassen en Ryan Gravenberch

Aanval

Wout Weghorst in Oranje?! Bondscoach De Boer zei dat er - nu hij 26 in plaats van 23 spelers mag meenemen - wel een aardige kans is dat het gaat gebeuren. En verder herbergt de Eredivisie een hele bende aanvallers die ook wel oren hebben naar een plekkie. Calvin Stengs, Cody Gakpo, Steven Berghuis, Myron Boadu, Donyell Malen(, Arjen Robben). Of over de grens: Noa Lang, Justin Kluivert, Arnaut Danjuma.

Deze namen lijken al wél zeker: Memphis Depay, Steven Bergwijn, Luuk de Jong, Steven Berghuis, Quincy Promes, Ryan Babel. En in mindere mate: Donyell Malen.