De Bruyne niet boos op Van Dijk om tackle: 'Onze kinderen spelen zelfs samen'
i

Getty Images

De Bruyne niet boos op Van Dijk om tackle: 'Onze kinderen spelen zelfs samen'

Joris Kaper • 15:10, 11-04-2022 / Laatste Update: 06:13, 12-12-2023

Virgil van Dijk had afgelopen weekend zijn handen vol aan de aanvallers van Manchester City. Zo sabelde de Liverpool-verdediger bijvoorbeeld in de slotfase Kevin De Bruyne neer, maar de Belg was niet kwaad: "Ik kon er wel om lachen. Onze kinderen spelen zelfs samen."

In de slotfase van het duel (2-2) moest Van Dijk aan de noodrem trekken en werkte hij zo de Belg naar de grond. Een gele kaart was het gevolg. De voetballers hadden daarna even een onderonsje, maar De Bruyne liet weten dat dat gezellig ouwehoeren was. Hij is dus zeker niet kwaad op de Oranje-captain.

'Onze kinderen gaan naar dezelfde school'

De Bruyne reageerde sportief op de overtreding van Van Dijk: "We respecteren elkaar en kennen elkaar goed. We wonen namelijk bij elkaar in de buurt en onze kinderen gaan naar dezelfde school. Ze spelen zelfs samen. We hadden na die overtreding dus gewoon een vriendschappelijk gesprek."

Veel overtredingen Van Dijk

Van Dijk maakte deze wedstrijd sowieso meer overtredingen dan normaal, want de verdediger maakt er doorgaans zelden eentje:

Virgil van Dijk has committed as many fouls in the opening three minutes vs. Man City than in his previous nine Premier League games combined (1). 😳

— Squawka (@Squawka) April 10, 2022

Check hier de samenvatting van Manchester City - Liverpool: