De Gold Cup gaat van start: dit is het programma van Suriname
i

ANP

De Gold Cup gaat van start: dit is het programma van Suriname

Sjors Tanis • 17:12, 10-07-2021 / Laatste Update: 06:11, 08-01-2024

De Gold Cup gaat in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) van start. Curaçao moest afhaken vanwege een corona-uitbraak, maar met onder andere Suriname zijn er nog meer leuke teams die meedoen.

Check hier een overzicht!

Groep A

Op zaterdagavond om 23.00 uur begint het toernooi met een wedstrijd tussen El Salvador en Guatemala, de vervanger van Curaçao. Om 04.00 uur is dan nog de pot tussen Mexico en Trinidad en Tobago.

Groep B

In deze groep komen 2 grote landen elkaar tegen: de Verenigde Staten (zónder Sergiño Dest) en Canada. De andere landen in de groep? Haïti en Martinique.

Groep C

Suriname is ingedeeld in deze groep. De ploeg van bondscoach Dean Gorré speelt op 13 juli om 00.30 uur (Nederlandse tijd) de 1e groepswedstrijd tegen Jamaica. Daarna volgen voor Suriname duels met Costa Rica (17 juli) en Guadeloupe (21 juli).

Groep D

Opvallend is de deelname van Qatar, dat als gastland meedoet aan de Gold Cup. Het land uit het Midden-Oosten is ingedeeld in Groep D. Daarin zitten ook Honduras, Grenada en Panama.

In de Gold Cup doen landen mee uit Noord- en Midden-Amerika en het Caraibisch gebied. Qatar is daar dus als 16e land aan toegevoegd als 'gast'.