De Graafschap heeft 1e zege van 2021 binnen, gruwelijke comeback NEC

BSR Agency

admin • 21:52, 08-01-2021 / Laatste Update: 11:59, 15-01-2024

De Graafschap heeft vrijdagavond met 2-0 gewonnen van Telstar in de Keuken Kampioen Divisie. Joey Konings en Ralf Seuntjens waren voor rust de doelpuntenmakers. NEC boekte een knappe comeback tegen Excelsior.

Door de overwinning klimmen ‘de Superboeren’, die 2021 vorige week begonnen met een 1-0 nederlaag bij Almere City, naar de 3e plek. De achterstand op koploper SC Cambuur, dat later op de avond bovendien nog in actie komt, is met 8 punten nog altijd fors. Ook NAC komt nog in actie en kan bij winst op gelijke hoogte komen met De Graafschap.

Comeback

In Nijmegen boekte NEC een spectaculaire overwinning op Excelsior: 3-2. De Kralingers waren door vroege goals van Joël Zwarts en Mitchell van Rooijen op een comfortabele voorsprong gekomen, maar in de tweede helft draaide de thuisploeg de wedstrijd helemaal om. Via treffers van Jonathan Okita en Souffian el Karouani kwamen de Nijmegenaren langszij, waarna Jordy Bruijn in de 86e minuut de winnende voor zijn rekening nam.

Yung Utrecht

Jong FC Utrecht won op bezoek bij MVV met 0-2. Odysseus Velanas en Jeredy Hilterman waren trefzeker namens de Domstedelingen.