De Graafschap moet promotiefeestje een ronde uitstellen; Go Ahead en Almere ruiken bloed
i

ANP

De Graafschap moet promotiefeestje een ronde uitstellen; Go Ahead en Almere ruiken bloed

Brian Vesseur • 00:01, 08-05-2021 / Laatste Update: 04:47, 06-01-2024

We kunnen nog niet definitief zeggen dat De Graafschap volgend seizoen in de Eredivisie speelt. In Amsterdam kwam De Graafschap niet verder dan een 1-1 tegen Jong Ajax. Omdat Go Ahead Eagles en Almere City deden wat ze moesten doen (winnen), moet De Graafschap het promotiefeestje een week uitstellen.

Jong Ajax kwam in eigen huis met 1-0 voor en het duurde lang voordat De Graafschap de score omdraaide. Kenneth Taylor zorgde na een kwart wedstrijd voor het openingsdoelpunt, na een uur spelen maakte Toine van Huizen er 1-1 van. De Graafschap kreeg in de slotfase megaveel kansen om de winnende alsnog te maken, maar het lukte niet.

Stand

Met nog 1 wedstrijd te gaan is het gat tussen De Graafschap (76) en Go Ahead en Almere (beiden 74) 2 punten. Als D Graafschap de laatste wedstrijd wint van Helmond Sport is er niks aan de hand, anders maken de andere 2 ploegen nog kans op rechtstreekse promotie. De wedstrijd tegen Helmond Sport is aankomende woensdag om 20:00 uur. Almere City speelt dan tegen Jong PSV, Go Ahead gaat op bezoek bij Excelsior.