De Graafschap stuurt tikkie van 2.500 euro naar Duitse veldbestormers
i

Pro Shots

De Graafschap stuurt tikkie van 2.500 euro naar Duitse veldbestormers

Bart van der Wijst • 13:00, 22-04-2022 / Laatste Update: 05:40, 08-01-2024

De Graafschap is binnenkort waarschijnlijk 5.000 euro rijker. Althans, als de 2 Duitse veldbestormers die tegen Jong AZ (4 maart) het veld opliepen hun tikkies betalen. De Doetinchemse heeft de raddraaiers opgespoord en een rekening opgestuurd, weet De Gelderlander.

De Duitsers klommen tijdens de wedstrijd over de boarding en daardoor lag het spel tijdelijk stil. Daarvoor ontving De Graafschap een boete van 5.000 euro. Na het incident werden de Duitsers regelrecht de Vijverberg uitgetrapt.

Signaal afgeven

""We hebben het er niet bij laten zitten en hebben de veldbestormers opgespoord", aldus algemeen directeur Martijn Ostendorp. "Ook om een signaal af te geven naar andere supporters. Door het veld te betreden, hebben deze toeschouwers de wedstrijd moedwillig verstoord. Dat is onacceptabel en daarom hebben we ze een boete opgelegd."

De totale boetenpot voor De Graafschap staat dit jaar vanwege ‘wanordelijkheden door de aanhang’ al op 13.125 euro. Een deel daarvan wordt dus misschien vergoed door de Duitsers.