De grote ommekeer bij Donyell Malen: van miskoop tot kampioenenmaker
i

Getty Images

De grote ommekeer bij Donyell Malen: van miskoop tot kampioenenmaker

Marcel Roes • 18:59, 28-04-2023 / Laatste Update: 04:56, 12-12-2023

Donyell Malen leek weg te kwijnen bij Borussia Dortmund. Hij zat regelmatig van begin tot eind op de bank, met een sip gezicht. Er waren geruchten dat hij op huurbasis zou terugkeren bij PSV. Maar Malen kreeg weer wat kansen en greep die: de aanvaller maakte 6 goals in zijn laatste 5 duels voor de geelzwarten.

De krant Süddeutsche Zeitung vraagt zich af waar dit nou ineens vandaan komt. Het antwoord: niemand die het weet, dit hoort gewoon bij de onvoorspelbaarheid van sport.

Met de pet

Ook rakelen ze zijn geschiedenis op, van de jeugdacademie van Ajax en Arsenal tot zijn debuut bij PSV. Al toen hij in Londen trainer met legende Thierry Henry "had hij het imago van een talent dat er soms met de pet naar gooit", schrijft de krant.

Lachen

Malen werd de laatste maanden zelden lachend gezien in Dortmund. Dat is nu anders. "Gek hoe er iets is geklikt", aldus SuedDutsche. "Misschien kwam het door een enkele goal. Of een mooie droom. Of een speling van het lot."

Meister?

In de Bundesliga zijn er nog 5 speelronden te gaan. Borussia heeft 1 punt meer dan landskampioen Bayern München. Wat er nu ook gebeurt, vooral dankzij Malen durft Dortmund weer te dromen van de titel.

Lees ook: Schok in Duitsland in de maak?! Op deze zender kijk je vanavond naar VfL Bochum – Borussia Dortmund