De Kuip ligt er nu nog zonnig bij! Dit voor weertje zal het straks zijn bij bekerfinale Ajax-PSV
i

ANP

De Kuip ligt er nu nog zonnig bij! Dit voor weertje zal het straks zijn bij bekerfinale Ajax-PSV

Eimert Pruis • 13:51, 17-04-2022 / Laatste Update: 06:22, 12-12-2023

Aan het weer zal het zondagavond bij de bekerfinale tussen Ajax en PSV in de Rotterdamse Kuip in ieder geval niet liggen. Volgens Weer.nl zijn de omstandigheden ideaal met veel zon en een aangename temperatuur.

Als de wedstrijd om 18.00 uur wordt afgetrapt, is het in het stadion in Rotterdam een graad of 18. De zuidoostelijke wind is matig van kracht en speelt geen grote rol volgens het weerbureau. Ook blijft het droog met in de loop van de avond wel iets meer kans op sluierbewolking. Na 21.00 uur zakt het kwik wel snel tot onder de 15 graden.

Weer met publiek

Fans die naar De Kuip trekken, kunnen zich dus opmaken voor lekker weer tijdens de finale. Het is overigens de 1e keer sinds 2019 dat er weer een KNVB Bekerfinale wordt gespeeld met publiek. In 2020 was er vanwege corona helemaal geen eindstrijd en vorig jaar werd de finale zonder publiek gespeeld.

Vorige keer natte sneeuw

De laatste finale met fans op de banken werd op 5 mei gespeeld tussen Willem II en Ajax (0-4) was het een stuk frisser dan nu. Het was ook wel flink zonnig, maar tijdens de wedstrijd viel er tijdens een bui zelfs hagel en natte sneeuw. De temperatuur lag met zo'n 12 graden ook veel lager dan nu.