De Nations League is begonnen! Polen verslaat Wales in slotfase
i

Getty Images

De Nations League is begonnen! Polen verslaat Wales in slotfase

Marcel Roes • 22:16, 01-06-2022 / Laatste Update: 00:18, 12-12-2023

Ieders favoriete voetbaltoernooi is weer van start gegaan: lang leve de Nations League! Wie wordt de opvolger van Portugal (2019) en Frankrijk (2021)? Polen heeft alvast een stapje gezet door te winnen van Wales: 2-1.

Louis van Gaal zal de tv wel hebben aangeknipt voor deze pot, want Oranje is bij deze landen ingedeeld in de groepsfase van de Nations League. Vrijdag opent Oranje zijn NL-campagne tegen België.

Polen moest diep gaan in de Tarczynski Arena van Wroclaw. Na een slaapverwekkende 1e helft kwam Wales kort na de rust op voorsprong door een knal van Jonny Williams. Wales kon echter niet stunten vanavond. Nadat Jakub Kaminski Polen aan de gelijkmaker had geholpen sloeg invaller Karol Świderski kort voor tijd toe.

WK

Voor Wales was dit een oefenpotje met het oog op de play-offs voor een WK-ticket. Zondag hoopt het land tegen de winnaar van Schotland - Oekraïne zich te plaatsen voor het toernooi in Qatar. Daarom kregen de sterren van Wales (Gareth Bale, Ben Davies en Aaron Ramsey) in Polen rust.