De poen is op in Arnhem: Vitesse dreigt 'horrorzomer' te krijgen
i

ProShots

De poen is op in Arnhem: Vitesse dreigt 'horrorzomer' te krijgen

Marcel Roes • 11:40, 10-06-2022 / Laatste Update: 05:19, 12-12-2023

Gaat het Arnhemse kaartenhuis in elkaar flikkeren? Volgens De Gelderlander dreigt Vitesse 'een horrorzomer' te krijgen. Er is geen geld voor versterkingen en ondertussen lopen sleutelspelers de deur uit.

Riechedly Bazoer, Danilho Doekhi, Eli Dasa, Loïs Openda en Jacob Rasmussen zien we na de zomer niet terug in Arnhem. De club klopte aan bij Nick Viergever (nu FC Utrecht), Mark Diemers (Feyenoord) en Jamie Jacobs (SC Cambuur), maar kon hen niet naar Vitesse lokken. "Geen club in Nederland heeft zo'n zware transferzomer als Vitesse", is de conclusie.

Dat alles heeft te maken met de verkoop van Vitesse. Met de oorlog in Oekraïne heeft de Rus Valeri Oyf de club te koop gezet. Dat levert onzekerheid op. De verkoop bepaalt het transferbudget en de salarishuishouding.

Jeugd

En nu? Spelers uit eigen kweek zullen meer kansen krijgen. Geduld is dan noodzaak, want jeugd presteert grillig. Aan de andere kant: in Arnhem gruwt de leiding van de term overbruggingsjaar.

Onderwijl probeert Vitesse enkele spelers voor veel poen te verpatsen. Anders is het simpelweg niet mogelijk om nieuwe krachten te halen.