De RvC van Volendam spreekt over oorlogssituatie met Jan Smit en bestuur
i

Pro Shots

De RvC van Volendam spreekt over oorlogssituatie met Jan Smit en bestuur

Brian Vesseur • 11:39, 01-12-2023

Dé persconferentie over de toekomst van FC Volendam stond vrijdagochtend op het menu. De Raad van Commissarissen kondigde hierin het al bekende vertrek van voorzitter Jan Smit en andere bestuursleden aan. Op de persconferentie sprak de RvC van Volendam over een oorlogssituatie tussen de RvC en het bestuur.

Het rommelde eigenlijk al sinds Smit de voorzitter werd van Volendam. Volgens de RvC is het eigen vermogen van 0 naar min 3 miljoen euro gegaan in die periode. De bestuursleden hebben 3 keer een waarschuwing ('een gele kaart') gekregen van de RvC, maar nu is de maat vol.

Vertrouwensbreuk

Jaap Veerman, de voorzitter van de RvC, zei: "Er is een niet te herstellen vertrouwensbreuk en een onoverbrugbaar verschil van inzicht in hoe FC Volendam geleid moet worden." Naast Smit zijn ook Hans Bond, Gerben Matroos en Corn Veerman ontslagen als bestuursleden van de club.

Kalkoen

Smit was uitgenodigd om zijn verhaal te doen op de persconferentie, maar besloot niet te komen. Hij zei: "Een kalkoen loopt ook niet naar het kerstmaal."