De scenario's: Ajax kán dit weekend nog kampioen worden
i

Getty Images

De scenario's: Ajax kán dit weekend nog kampioen worden

Brian Vesseur • 14:20, 24-04-2021 / Laatste Update: 17:03, 05-01-2024

Het 35e kampioenschap voor Ajax lijkt slechts een kwestie van tijd. Als de Amsterdammers donderdag van Utrecht hadden gewonnen, dan was zondag tegen AZ de kampioenswedstrijd geweest. Het werd gelijk tegen Utrecht en daarom heeft Ajax hulp nodig van FC Groningen om dit weekend alsnog kampioen te kunnen worden.

Zaterdagavond speelt FC Groningen namelijk tegen PSV, op papier nog een kandidaat voor de titel. Als Groningen wint én Ajax zondag AZ verslaat, is Ajax kampioen. Een gelijkspel tussen PSV en Groningen is ook genoeg. Het gat tussen Ajax ten opzichte van PSV en AZ is dan te groot om nog te overbruggen.

Momenteel - met nog 5 wedstrijden te gaan in de Eredivisie - is het gat 12 punten. Aangezien Ajax een heel flink doelsaldo heeft, kan het dit weekend bij een zege al officieus kampioen worden. Of PSV nou verliest van Groningen, of niet.

De huidige stand

1. Ajax (29 - 73, DS +66)

2. PSV (29 - 61, DS +34)

3. AZ (29 - 61, DS +28)

Wat als Ajax verliest?

Als Ajax deze zondag verliest van AZ, is het gat met nog 4 wedstrijden te gaan 9 punten. Mocht dat gebeuren, kan het volgende week (thuis tegen FC Emmen) ook alleen maar officieus kampioen worden. AZ speelt volgende week tegen RKC, PSV neemt het op tegen sc Heerenveen.