De strijd tussen Timber en Schuurs: Ten Hag wil nog niet kiezen
i

BSR Agency

De strijd tussen Timber en Schuurs: Ten Hag wil nog niet kiezen

Brian Vesseur • 19:01, 13-02-2021 / Laatste Update: 11:21, 05-01-2024

Jurriën Timber speelt zaterdagavond centraal achterin bij Ajax, als de Amsterdammers het opnemen tegen Heracles Almelo. Erik ten Hag kiest steeds vaker voor de 19-jarige Timber, ten koste van Perr Schuurs (21). We duiken er dieper op in.

Voor de winterstop was Schuurs redelijk zeker van de plek naast Daley Blind, rechts centraal in de verdediging. In 2021 begon Timber 4 keer in de basis op die plek in de Eredivisie, tegenover 3 basisplekken voor Schuurs. Ten Hag wil dus nog niet echt kiezen tussen beide heren. Tenminste: hij zal weloverwogen keuzes maken waarom hij dan weer voor Schuurs, dan weer voor Timber kiest. Maar het is nog niet zo dat 1 van beide verdedigers dat ene plekje voorgoed weet te claimen.

Minuten in 2021 in de Eredivisie:

Schuurs: 337 minuten

Timber: 252 minuten

Totaal aantal dat spelers konden maken: 540 minuten

Totaal aantal minuten dit seizoen in de Eredivisie:

Schuurs: 1387 minuten

Timber: 442 minuten

Totaal aantal dat spelers konden maken: 1800 minuten

Aan bovenstaande cijfers is te zien dat Schuurs steeds minder zeker is van zijn plek.

Schuurs begon in de PSV tegen PSV en AZ (en Fortuna Sittard), maar Timber weer tegen Feyenoord en Twente. Ook tegen Willem II (en nu dus Heracles) stond Timber in de basis. Wat wel opvallend is: Timber lijkt geen hele wedstrijd te kunnen spelen. Tegen Willem II en FC Twente werd hij op een gegeven moment naar de kant gehaald voor Schuurs. Tegen Twente was dat wegens een blessure. Tegen Feyenoord viel Schuurs ook in, Timber verhuisde toen naar de rechtsbackpositie.

Zaterdagavond tegen Heracles gaat de voorkeur dus uit naar Timber. De keuze van Ten Hag lijkt te maken hebben met snelheid: Schuurs én Blind centraal achterin maakt een verdediging wel erg langzaam. Zondag 21 februari neemt Ajax het op tegen Sparta, waar de ietwat trage Danzell Gravenberch in de spits staat. Schuurs lijkt dan meer kans te maken op een basisplek.

[poll id="2135"]