De 'V van Vrede' was in Arnhem ver te zoeken... Vitesse-fan gaf vrouwelijke steward een klap
i

Pro Shots

De 'V van Vrede' was in Arnhem ver te zoeken... Vitesse-fan gaf vrouwelijke steward een klap

Bart van der Wijst • 11:25, 05-03-2022 / Laatste Update: 12:05, 08-01-2024

Het duel tussen Vitesse en Sparta Rotterdam stond vrijdag in het van vrede. Dat had allemaal te maken met de oorlog in Oekraïne. Toch lukte het de thuisfans niet eens 90 minuten om die gedachte vast te houden. Er gebeurden een hoop vreselijke dingen, zo werd er ook een vrouwelijke steward mishandeld. Dat schrijft De Gelderlander.

Het incident gebeurde nabij het vak waar ook de supporters van Sparta zaten. Een groep fans van Vitesse probeerde richting dat vak te komen, maar werden tegengehouden door stewards. Een vrouwelijke steward gaf een man een duw omdat hij er niet langs mocht. Daarbij sloeg of raakte de man de steward. De fan mocht daarna mee met meneer agent.

Vuurwerk, bier en veldbestormer

Voor de zoveelste keer dit seizoen brak de pleuris uit met fans van Vitesse op de tribunes. Sparta-doelman Maduka Okoye werd geraakt door een bierglas, vervolgens belaagd door een mafkees die het veld opliep en er werd met vuurwerk gegooid. Daarbij werd een cameraman van ESPN geraakt, die uiteindelijk werd opgevangen door de EHBO.

 

 

Een bericht gedeeld door Sportnieuws.nl (@sportnieuws_)

Directeur baalt

Bij Vitesse zijn ze totaal niet blij met de eigen fans. "Ik schaam me diep voor wat hier is gebeurd", zei Vitesse-directeur Pascal van Wijk tegenover De Gelderlander. "Hier gebeuren dingen die niet thuishoren in een stadion."

De fan die het veld bestormde kwam overigens helemaal niet eens uit Nederland. "En dan spreek je die jongen aan en spreekt hij Duits", stelde Van Wijk. "Wat doet die jongen bij ons? Waar komt die vandaan? Hij keek heel raar uit zijn ogen. Dat is helemaal geen supporter. Ik wil die jongen hier nooit meer zien."