De Vrij en Lukaku nemen afscheid van coach bij Inter: 'Het was een eer om voor je te spelen'

Sjors Tanis • 15:46, 27-05-2021 / Laatste Update: 00:02, 05-01-2024

Oranje-international Stefan de Vrij heeft via Twitter afscheid genomen van Antonio Conte, de afgelopen 2 jaar zijn trainer bij Internazionale. Conte stapte woensdag onverwacht op bij de Italiaanse landskampioen.

"Bedankt Mister, voor deze 2 jaar samen", begint De Vrij zijn verhaal op social media.

'Bedankt voor alles'

"Je hebt de lat hoger gelegd en dankzij het harde werk en de mentaliteit die je ons hebt bijgebracht, hebben onze inspanningen hun vruchten afgeworpen. Je hebt ons zoveel geleerd. Het was een eer om voor je te spelen! Bedankt voor alles aan u en uw staf. Veel succes!"

Conte had nog een contract tot de zomer van 2022. Hij leidde Inter naar de 1e landstitel in 11 jaar.

Ook Lukaku neemt afscheid

Romelu Lukaku, spits van de kersvers kampioen, had op Instagram ook alleen maar positieve woorden voor Conte. ,,In 2014 spraken we elkaar voor het eerst en vanaf dat moment hadden we een band. We hadden veel momenten dat we samen konden gaan werken, maar alleen God weet waarom heb niet eerder gebeurde. Je kwam op het juiste moment en hebt me veranderd als speler. Je maakte me mentaal sterker en nog belangrijker: we wonnen samen! Ik prijs me gelukkig dat jij mijn coach bent geweest. Ik zal jouw principes (fysieke en mentale voorbereiding en de drive om te winnen) voor de rest van mijn carrière bij me dragen. Het was een genoegen te spelenvoor jou. Bedankt voor alles wat je hebt gedaan. Ik ben je veel schuldig."