Debutant Endrick (17) beslist Engeland tegen Brazilië en is jongste scorer op Wembley ooit
Endrick viert zijn goal ©Getty Images

Debutant Endrick (17) beslist Engeland tegen Brazilië en is jongste scorer op Wembley ooit

21:59, 23-03-2024 / Laatste Update: 23:25, 23-03-2024

Debuteren en scoren. Veel van de allergrootste voetballers ooit deden het op die manier. Wie weet wordt Endrick ook een hele grote. De zeventienjarige Braziliaan heeft in elk geval al bij zijn debuut voor de Seleção gescoord. Hij maakte op Wembley de 0-1 bij England tegen Brazilië. Dat was ook de eindstand.

Toegegeven, een hele lastige treffer was het schijnbaar niet. Het voorwerk werd gedaan door Vinícius Júnior, die na een dribbel afdrukte, waarna de Engelse keeper Jordan Pickfork de bal voor Endricks voeten kaatste. Endrick Felipe Moreira de Sousa is de jongste doelpuntmaker (in een wedstrijd op het hoogste niveau) ooit op Wembley. Bovendien stond hij als invaller pas negen minuten in het veld.

Real Madrid

Aanvaller Endrick staat onder contract bij Real Madrid. In de winter van 2022 telde de Spaanse club circa 60 miljoen euro neer voor hem. Maar tot de zomer van 2024 blijft hij spelen bij het Braziliaanse Palmeiras. Endrick is bij de Brazilianen de jongste debutant sinds 1966.

Wembley

Voor Brazilië is de zege een oppeper. Het land verloor zijn laatste drie duels (Uruguay, Argentinië en Colombia). De Braziliaane bondscoach Dorival Júnior miste enkele sterren. Bij Engeland, dat twintig interlands op rij niet verloor, ontbrak Harry Kane. Jordan Henderson van Ajax was wel opgeroepen, maar kon door een blessure niet meedoen.