Debuterende Mats Wieffer: 'Ik dacht dat ik mijn been brak'
i

Pro Shots

Debuterende Mats Wieffer: 'Ik dacht dat ik mijn been brak'

Joris Kaper • 10:39, 28-03-2023 / Laatste Update: 04:34, 12-12-2023

Voor Oranje-debutant Mats Wieffer was het duel van het Nederlands elftal met Gibraltar een "beetje onwerkelijk", aldus de Feyenoord-speler zelf. Toch had de wedstrijd ook anders kunnen aflopen voor hem. Wieffer schrok in de openingsfase van de 2e helft behoorlijk, toen hij de noppen van Liam Walker in zijn onderbeen kreeg geplant. De middenvelder van Gibraltar kreeg een rode kaart voor zijn schandalige overtreding.

"Dat was een behoorlijke schop", zei de Feyenoorder. "Uiteindelijk gaat het weer prima, maar in het begin dacht ik wel even dat ik mijn been brak. Het deed behoorlijk veel pijn." Het had dus weinig gescheeld of Wieffer had na Memphis Depay ook geblesseerd het veld moeten verlaten.

De middenvelder van Feyenoord, die vorig seizoen nog voor Excelsior speelde, debuteerde als basisspeler in Oranje. "Het is nog allemaal een beetje onwerkelijk voor me", zei hij.

Complimenten van Koeman

De 23-jarige Wieffer kreeg na het duel complimenten van Ronald Koeman. "Hij heeft het heel goed gedaan, ook op de trainingen", aldus de bondscoach. Maar Wieffer vond het "toch best lastig: "Je hebt natuurlijk zoveel ruimte. Dat vind ik soms nog lastiger dan dat je een beetje druk op je hebt. Uiteindelijk heb ik ervan genoten. We hadden natuurlijk meer goals moeten maken, het zat ook niet altijd mee. We hadden veel kansen die er niet niet ingingen. Het had beter gekund, maar we hebben 3-0 gewonnen."

Wissel

Wieffer werd na een uur gewisseld, maar dat was van tevoren al min of meer afgesproken. "Ik moet zorgen dat ik zo blijf spelen en dan zie ik wel wat de toekomst gaat brengen", zegt hij. "Als je 3 maanden geleden had voorspeld dat ik mijn debuut zou maken in Oranje, dan was je voor gek verklaard. Uiteindelijk is het wel gebeurd en ik ben er heel trots op."