Ajax moet definitief uitwijken naar ander stadion bij deelname play-offs
i

ProShots

Ajax moet definitief uitwijken naar ander stadion bij deelname play-offs

Jeroen Rooseboom • 12:29, 16-12-2023 / Laatste Update: 16:16, 05-01-2024

Mocht Ajax zich plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal, dan moet het definitief uitwijken naar een ander stadion. De geplande concerten van De Toppers gaan voor, schrijft Ajax Life.

Eerder dit seizoen was er al de vrees dat de data met elkaar in de clinch zouden komen na de slechte seizoensstart van de Amsterdammers. De play-offs gaan dit seizoen over 1 wedstrijd, met de halve finales op 23 mei en de finale op 26 mei. Het zweet brak de planners van de Johan Cruijff Arena uit, want op 24 en 25 mei zijn er concerten van Gerard Joling en co. Nu is dus definitief het besluit genomen om De Toppers voorrang te geven.

Duidelijkheid

Fabian Nagtzaam, directeur van de supportersvereniging van Ajax: "We zijn altijd voor het eerlijke verhaal, zodat er duidelijkheid is. Dat is er nu. Mocht Ajax play-offs spelen, dan moet dat in een alternatief stadion. Aangezien dit een voldongen feit is, gaan we er vanaf heden vanuit dat de club samen met de Johan Cruijff Arena voor een passende oplossing zorgt, mocht een dergelijk scenario zich voordoen."

"Het liefst spelen we natuurlijk in onze eigen stad", gaat Nagtzaam verder. "Wellicht is het Olympisch Stadion een mogelijkheid, maar ook dit stadion kan gezien de capaciteit nooit alle seizoenkaarthouders herbergen. Laten we hopen dat het niet nodig is en Ajax zich gewoon rechtstreeks plaatst via de competitie, het bekertoernooi of de Conference League. Dan kunnen we met z’n allen gewoon juichen aan het einde van het seizoen."