Degradatie dreigt voor Juventus: 'Het is nóg groter dan het omkopingsschandaal uit 2006'
i

Getty Images

Degradatie dreigt voor Juventus: 'Het is nóg groter dan het omkopingsschandaal uit 2006'

admin • 16:32, 06-12-2022 / Laatste Update: 08:41, 12-12-2023

Een harde straf dreigt voor Juventus. In een gesprek met het Italiaanse RAI1 geeft sportrechtadvocaat Mattia Grassani aan dat Juventus dreigt teruggezet te worden naar de Serie B. Het lijkt erop dat De Oude Dame in grote problemen zit. Momenteel wordt namelijk onderzocht of de club sjoemelde met salarisbetalingen en gekunstelde transfersommen voor spelers. Mocht dit bewezen worden, zullen enorme straffen volgen aldus Grassani.

Juventus zou in het geheim afspraken met spelers hebben gemaakt. Tijdens deze afspraken zou overeengekomen zijn dat er salaris uit werd betaald, terwijl in officiële documentatie staat dat er juist geen geld aan de spelers werd uitgekeerd. Ook zou de club uit Turijn transfersommen ten onrechte hebben opgedreven.

Onderzoek

"Dit is het grootste onderzoek in de geschiedenis van Juventus. Het is nóg groter dan het beruchte Calciopoli uit 2006". Als straf voor dit omkopingschandaal werd Juve teruggezet naar de Serie B. Volgens Grassani zijn de dingen die ze hebben gedaan, nog nooit eerder gebeurd: "Op sportief gebied riskeren ze daarom meer dan een boete of een kleine straf. Dit omdat de regels zeggen dat sjoemelen met documenten hele grote consequenties heeft."

Toekomst Juventus in gevaar

De sportrechtadvocaat geeft aan dat de toekomst van Juventus in gevaar is: "De regels zeggen dat als een club het seizoen heeft kunnen beginnen dankzij fraude, dat ze uitgesloten kunnen worden van de competitie. Dit kan leiden tot verplichte degradatie, plus het inleveren van landskampioenschappen."