'Degradatiekoning' Elvis Manu pakt heel sneu record door wanprestaties FC Groningen
i

Pro Shots

'Degradatiekoning' Elvis Manu pakt heel sneu record door wanprestaties FC Groningen

Yvo van Dorst • 19:55, 09-05-2023 / Laatste Update: 02:59, 12-12-2023

FC Groningen degradeerde dit weekend definitief naar de Keuken Kampioen Divisie, waardoor het doek ook viel voor de winteraanwinst Elvis Manu. Dat was niet de 1e keer voor de aanvaller en het Zwitserse Blick heeft zelfs uitgezocht dat Manu de absolute 'degradatiekoning' van Europa is.

Manu degradeerde namelijk in de afgelopen 7 seizoenen dat hij clubvoetbal speelde, maar liefst 6 keer. Dat is in Europa nog nooit iemand gelukt en daarmee heeft hij dit twijfelachtige record nu stevig in handen. Apart genoeg was de club die er zondag voor zorgde dat Groningen degradeerde, Go Ahead Eagles, ook de club waarmee de reeks aan degradaties in seizoen 2016/2017 begon.

Degradatiereeks

Het begon voor Manu dus allemaal met een degradatie van Go Ahead Eagles. In Turkije overkwam de aanvaller hetzelfde met Gençlerbirligi en Akhisar Belediyespor en ook in China donderde hij met Beijing Renhe naar het 2e niveau. Alleen in Bulgarije bleef de globetrotter met Ludogorets in de competitie. Met het Poolse Wisla Kraków ging het vervolgens weer mis en met FC Groningen waren de 6 degradaties in 7 jaar een feit.