Degradatiekrakers in Serie A: Zoet basisplek kwijt bij Spezia, Salernitana in slotfase naar winst

Eimert Pruis • 22:28, 26-10-2021 / Laatste Update: 03:47, 05-01-2024

Jeroen Zoet lijkt zijn basisplaats onder de lat bij Spezia definitief kwijt te hebben geraakt. Tegen Genoa moest de oud-PSV'er voor de 3e keer op rij genoegen nemen met een plaatsje op de bank. Vervanger Ivan Provedel hield ook niet de 0 en Spezia moest genoegen nemen met 1 punt tegen Genoa: 1-1. Venezia-Salernitana eindigde door een doelpunt in de 95e minuut in 1-2.

In beide wedstrijden vielen veel gele kaarten. Het waren echte bikkelharde degradatieduels. Grote concurrent van Zoet, Provedel, leek de held te worden van Spezia maar kon een strafschop van Domenico Criscito niet keren in de slotfase. Een eigen doelpunt van Salvatore Sirigu had Spezia nog op voorsprong gebracht in de 2e helft.

Gelijkmaker van Genoa

Kelderkraker in Venetië

Tegelijkertijd was in het mooie Venetië ook een degradatiekraker in de Serie A aan de gang. De gepromoveerde clubs Venezia en Salernitana stonden tegenover elkaar. Venezia speelde een klein half uur met een man minder na een rode kaart voor invaller Ethan Ampadu. Toch leek de thuisclub een punt uit het vuur te slepen. In de allerlaatste minuut schoot Andrea Schiavone de uitploeg naar de belangrijke 3 punten.

Onderin hebben Venezia (16e) en Spezia (17e) nu 8 punten uit 10 duels. Genoa (18e) en Salernitana (19e) hebben 1 punt minder.