Denemarken draagt behaald WK-ticket op aan Christian Eriksen en coach: 'We missen ze'

Trevor Wagener • 15:03, 13-10-2021 / Laatste Update: 05:34, 05-01-2024

Het was een emotionele dinsdagavond in Denemarken! De nationale ploeg plaatste zich na een 1-0 zege op Oostenrijk voor het WK 2022 in Qatar en dat was reden voor een feest. Doelman Kasper Schmeichel ging voorop in de feestvreugde, maar stond daarbij ook stil bij ploegmaat Christian Eriksen en oud-keeperstrainer Lars Høgh.

Op de dag dat de Denen de Oostenrijkers versloegen, was het precies 4 maanden geleden dat Eriksen plots in elkaar zakte in de wedstrijd tegen Finland op het EK 2020. De oud-Ajacied zakte in elkaar op het veld en de paniek was groot. Het nieuws verspreidde zich razendsnel en heel de wereld leefde mee met de middenvelder.

Teamgevoel

Met Eriksen gaat gelukkig ondertussen weer een stuk beter. Zonder hem werd weliswaar WK-kwalificatie veilig gesteld, maar Schmeichel en consorten betrokken hem er maar wat graag bij. "We dragen deze kwalificatie op aan Chris en Lars", zei Schmeichel bij Kanal 5. Met Lars bedoelde hij Lars Høgh.

Bij de oud-keeperstrainer van de Denen werd kanker vastgesteld waarna hij zijn werk als coach neer moest leggen. "Zij kunnen er vandaag niet bij zijn", ging Schmeichel verder. "We missen ze! We kijken er allemaal naar uit om hen weer te zien. Hun situaties dragen we allemaal bij ons."