Denemarken haalt uit bij Moldavië en is zeker van play-offs WK, Zwitsers verslaan Noord-Ieren
i

AFP

Denemarken haalt uit bij Moldavië en is zeker van play-offs WK, Zwitsers verslaan Noord-Ieren

Eimert Pruis • 00:39, 10-10-2021 / Laatste Update: 13:04, 08-01-2024

Het moet wel heel raar lopen wil Denemarken er niet bij zijn bij het WK in Qatar volgend jaar. Het is prachtig dat de sterke Denen, na het drama met Christian Eriksen en het toch goed verlopen EK, gewoon doorgaan met imponeren. Denemarken won dik bij Moldavië (0-4) heeft nog geen punt verloren en nog geen tegentreffer hoeven incasseren.

Het zijn indrukwekkende cijfers: 21 punten uit 7 wedstrijden en 26 doelpunten voor, 0 tegen. Het staat er toch echt in groep F. Schotland gaat in de achtervolging maar moet alles winnen om nog kans te maken op directe plaatsing voor het WK.

De Deense teamleiding kan ondertussen vast de hotels gaan boeken. Ze zagen hun team al bij rust met 0-4 voorstaan na doelpunten van Andreas Skov Olsen, EK-held Simon Kjaer (strafschop onderkant lat), Christian Norgaard en Joakim Maehle.

In dezelfde poule won Schotland eerder op de avond van Israël (3-2) en Oostenrijk was te sterk voor de Faeröer Eilanden (0-2).

0️⃣ - Denmark🇩🇰 is the 2nd UEFA nation to keep a clean sheet in its first 7 matches of a World Cup qualifying campaign, after Serbia and Montenegro during qualification for the 2006 World Cup. #ForDanmark

— Gracenote Live (@GracenoteLive) October 9, 2021

Engeland wint maar magertjes van Andorra

De Engelse fans gingen er even goed voor zitten want Engeland zou misschien wel met dubbele cijfers gaan winnen van Andorra. Het werd toch een stuk lastiger in Andorra. Pas op het einde liepen de Engelsen een beetje weg: 0-5. Ben Chilwell, Bukayo Saka, Tammy Abraham, James Ward-Prowse en Jack Grealish waren de doelpuntenmakers.

In dezelfde groep I won Polen uiteraard ook van San Marino. In Warschau werd het 5-0, maar opvallend genoeg scoorde Robert Lewandowski niet 1 keer. Albanië deed de WK-droom van Hongarije uiteenspatten door een late treffer van oud-Vitesse-speler Armando Broja.

Dat zorgt voor een spannende strijd om plek 2 in groep I. Albanië staat daar voorlopig met 15 uit 7, Polen volgt op 1 punt achterstand. Koploper Engeland is 4 punten los.

Zwitserland en Italië gaan het uitmaken

In groep C blijft Zwitserland Italië achtervolgen. De Zwitsers hadden het moeilijk met 10 man van Noord-Ierland. Jamal Lewis kreeg namelijk al na een half uur zijn 2e gele kaart. Vervolgens scoorde Steven Zuber, maar het bleef lang 1-0. In blessuretijd scoorde Christian Fassnacht nog de 2-0.

Na de overwinning op Noord-Ierland staat Zwitserland gelijk met Italië op verliespunten. Italië staat op 14 uit 6, Zwitserland op 11 uit 5. De rest bestaande uit Noord-Ierland, Bulgarije en Litouwen, doet niet meer mee.

Litouwen boekte zaterdag wel na een jaar weer een zege. Bulgarije moest eraan geloven met 3-1.

Samenvatting Zwitserland-Noord-Ierland

Minimale zege van Serven

Tot slot won Servië met minimale inspanning van Luxemburg: 0-1. De door de hele Europese top gewilde spits Dusan Vlahovic (Fiorentina) maakte in de 68e minuut het enige doelpunt. In groep A won Ierland eerder op zaterdag met 0-3 van Azerbeidzjan.

De Serven springen over Portugal heen naar de 1e plaats met 14 uit 6. Portugal heeft 13 uit 5. Luxemburg, Ierland en Azerbeidzjan kunnen het WK wel vergeten.

🔚 See today's #WCQ results 👇https://t.co/jwMtm0RE8r pic.twitter.com/JDWy4x7ZJD

— FIFA World Cup (@FIFAWorldCup) October 9, 2021