🎥 | Denemarken wint van Oostenrijk in door stroomstoring uitgesteld duel

Joris Kaper • 09:52, 07-06-2022 / Laatste Update: 06:58, 12-12-2023

Voor de fans in het Ernst Happel Stadion in Wenen was het maandagavond geen plezierig avondje. Zij zagen namelijk hoe Denemarken van Oostenrijk won met 2-1, maar ook werd de aftrap van het duel met 1,5 uur uitgesteld.

De fans probeerden tijdens de stroomstoring er nog wel wat van te maken, getuige ook deze beelden:

Aftrap om 22.15 uur

Uiteindelijk begon de wedstrijd om 22.15 uur, nadat de gehele energievoorziening weer opnieuw was opgestart. Na de wedstrijd waren de fans een stuk minder enthousiast, want hun ploeg verloor dus van de Denen, die na bijna een half uur spelen op voorsprong kwamen door een goal van Spurs-speler Pierre-Emile Hojbjerg.

Denemarken scoort winnende goal 6 minuten voor tijd

Toch kwam Oostenrijk terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van Xaver Schlager, die actief is bij Wolfsburg. Het slotakkoord was daarna voor Denemarken, dat 6 minuten voor tijd de winnende treffer binnenschoot via Jens Stryger Larsen na een assist van Christian Eriksen.

Stand

Door de zege is Denemarken als enige ploeg nog zonder puntverlies en gaan daarmee aan de leiding. De Denen staan na 2 wedstrijden bovenaan met 6 punten, terwijl Oostenrijk volgt met 3 punten. Frankrijk en Kroatië speelden gelijk tegen elkaar en staan nu beiden op 1 punt.