Dennis Higler verklaart waarom Edson Álvarez geen rode kaart kreeg tegen FC Twente

Bart van der Wijst • 19:03, 22-08-2021 / Laatste Update: 07:31, 05-01-2024

Veel voetbalfans keken raar op toen Ajacied Edson Álvarez een tik op het achterhoofd gaf van FC Twente-speler Michal Sadílek. De Mexicaan was boos omdat zijn Tsjechische tegenstander iets te wild een duel aanging. Dennis Higler zag de situatie niet en ook de VAR greep niet in. Na afloop verklaarde Higler waarom.

"Voor mij was het meer een duw", sprak hij na afloop tegenover de camera van ESPN. "In eerste instantie heb ik het ook niet gezien. Je ziet op de beelden ook heel duidelijk dat er ruimte komt na die tackle. Dan volg ik vooral die counter. De VAR checkt het dan, want er ligt een speler op de grond."

Geen stoot maar een duw

"Op het moment dat het een rode kaart is, zal de VAR mij roepen. We hebben hem net samen gezien. Voor mij is het meer een duw. Er zit een beetje een arm bij, misschien zit er nog een klein beetje een hand bij. Maar het gaat niet met voldoende kracht en snelheid. Het is voor mij dus absoluut geen rode kaart", zei Higler stellig.

"Je hebt soms van die halve tikkies, irritant gedrag noem ik het. Dat willen we niet, maar er zit een verschil tussen een tikkie uitdelen en met je noppen op iemand gaan staan."

Ajax verspeelde tegen FC Twente punten, de wedstrijd in de Grolsch Veste eindigde in 1-1.