Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Nathan Aké later bij Oranje door CL-succes
i

Getty Images

Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Nathan Aké later bij Oranje door CL-succes

Jeroen Rooseboom • 01:30, 18-05-2023 / Laatste Update: 02:56, 12-12-2023

Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Nathan Aké arriveren volgende maand later in het trainingskamp van het Nederlands elftal voor de finaleronde van de Nations League. De verdedigers spelen op zaterdag 10 juni eerst nog de finale van de Champions League in Istanboel.

Dumfries en De Vrij voetballen voor Inter, dat zich dinsdag ten koste van AC Milan voor de eindstrijd plaatste. De op dit moment geblesseerde Aké zag woensdag zijn Manchester City in de halve finale van Real Madrid winnen (4-0, 5-1 in totaal).

3-daagse stage

Bondscoach Ronald Koeman nodigt de spelers uit de Nederlandse, Duitse en Engelse competities die geen clubverplichtingen meer hebben uit voor een 3-daagse trainingsstage die op 5 juni begint. De voltallige selectie van Oranje voor de finaleronde van de Nations League verzamelt zich op 10 juni in Zeist. Op die dag spelen City en Inter dus de finale van de Champions League.

De winnaar van de Europese koningsklasse wordt waarschijnlijk op 11 juni gehuldigd. Oranje speelt op 14 juni tegen Kroatië in de halve eindstrijd van de finaleronde van de Nations League. 4 dagen later wacht mogelijk een finale tegen Spanje of Italië.