Dessers tekende op bijzondere plek voor Feyenoord: 'Zotste dag van mijn leven'
i

Pro Shots

Dessers tekende op bijzondere plek voor Feyenoord: 'Zotste dag van mijn leven'

Bart van der Wijst • 10:20, 20-11-2021 / Laatste Update: 21:54, 11-12-2023

Cyriel Dessers ontpopte zich in mum van tijd tot publiekslieveling in Rotterdam. Voor de interlandbreak scoorde de huurling van Genk namelijk in 1 week tijd 3 keer de winnende treffer. Maar het verhaal hoe Dessers in Rotterdam terechtkwam is misschien nog wel mooier.

De 26-jarige spits werd op de slotdag van de transfermarkt gehuurd van Genk, alleen de wijze waarop was heel bijzonder. Dessers kon namelijk naar heel veel andere clubs.

Madrid

Dat zei Dessers in een interview met de Telegraaf. "Die dag was de zotste van mijn leven. Als er toen camera's bij waren geweest… Die documentaire had een Oscar kunnen winnen. Ik vertrok 's ochtends om 6 uur naar Madrid, met het idee bij Leganes te gaan tekenen. Maar aan de gate kregen we plots telefoon van meerdere clubs", blikt de spits terug.

"Antwerp, Nottingham Forest, Feyenoord. Uiteindelijk zijn Stijn (Francis, zijn makelaar, red.) en ik het vliegtuig opgestapt. Tijdens de vlucht heb je 2,5 uur lang geen flauw idee voor welke ploeg je de volgende dag gaat spelen. Op dat moment lag mijn lot in handen van de clubs. Na de landing zijn we op een bankje voor de luchthaven tussen de taxi's gaan zitten. Uiteindelijk heeft Genk een akkoord bereikt met Feyenoord en heb ik mijn contract getekend in de lobby van een hotel in Madrid", aldus Dessers.

"Iedereen zegt dat je niet voor het geld moet kiezen, maar als die cijfers voor je neus liggen, werkt dat toch even anders. Ik kreeg een keer een aanbod uit Japan. Echt een megabod! Zelfs mijn mama zei: 'Cyriel, zou je hier toch niet eens over nadenken?' Uiteindelijk heb ik het niet gedaan."