Dest gaat voor evenaring beste WK-prestatie ooit: 'De kwartfinale is zeker mogelijk'
i

Getty Images

Dest gaat voor evenaring beste WK-prestatie ooit: 'De kwartfinale is zeker mogelijk'

admin • 16:07, 25-11-2022 / Laatste Update: 23:07, 07-01-2024

Sergiño Dest hoopt met de Verenigde Staten de beste WK-prestatie ooit te evenaren. In 2002 reikten de Amerikanen in Japen & Zuid-Korea tot de laatste 8. Dest geeft Amerika een goede kans om de knock-outfase te bereiken.

"Een WK is natuurlijk zwaar en de tegenstanders zijn sterk, maar als we in een goede flow terecht komen, dan is de kwartfinale of zelfs het overtreffen van deze prestatie in 2002 zeker mogelijk."

Gouden generatie

In de Verenigde Staten wordt de huidige selectie als een gouden generatie gezien. Dat komt onder meer door de aanwezigheid van spelers als Christian Pulisic, Giovanni Reyna en Weston McKennie. "We hebben een aantal behoorlijk talentvolle en goede spelers die op een hoog niveau in Europa uitkomen. Daarnaast is voetbal elk jaar populairder in de VS, waardoor steeds meer kinderen voetbal spelen. Dit geeft grote kansen voor de toekomst" aldus de oud-Ajacied.

Dest over Nederlands elftal

Ook gaat Dest nog in op het Nederlands elftal. De vleugelverdediger van AC Milan kent veel huidige Oranje-internationals van zijn tijd bij Ajax. "Met veel van hen heb ik nog contact. Ik gun ze daarom het beste. Als je naar de selectie van Nederland kijkt, maken ze zeker een kans om ver te komen."