Deze 14 spelers zijn genomineerd voor FIFA's Beste Speler van de Wereld 2022
i

Getty Images

Deze 14 spelers zijn genomineerd voor FIFA's Beste Speler van de Wereld 2022

Brian Vesseur • 17:48, 12-01-2023 / Laatste Update: 09:27, 12-12-2023

FIFA heeft bekendgemaakt welke 14 spelers er zijn genomineerd voor de titel van Beste Speler van 2022. Om er alvast maar een spoiler uit te gooien: Cristiano Ronaldo zit er niet bij. En er staan ook geen Nederlanders in het rijtje van 14 namen. Dat is dit seizoen misschien ook niet zo gek.

Genomineerden The Best FIFA

Wie er wél bij zitten, zijn Julián Álvarez (Manchester City/Argentinië), Jude Bellingham (Engeland/Borussia Dortmund), Karim Benzema (Real Madrid/Frankrijk), Kevin De Bruyne (Manchester City/België), Erling Haaland (Manchester City/Noorwegen), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain/Marokko), Vinícius Júnior (Real Madrid/Brazilië), Robert Lewandowski (Barcelona/Polen), Sadio Mané (Bayern München/Senegal), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain/Frankrijk), Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Argentinië), Luka Modric (Real Madrid/Kroatië), Neymar (Paris Saint-Germain/Brazilië) en Mohamed Salah (Liverpool/Egypte).

Álvarez is waarschijnlijk de meest opvallende naam uit deze lijst. Met Argentinië kende hij een uitstekend WK, maar bij Manchester City moet hij vaak Erling Haaland voor zich dulden. De Noorse spits staat natuurlijk ook in het rijtje. Manchester City is overigens niet de hofleverancier met 3 spelers (ook Kevin De Bruyne), want Paris Saint-Germain levert 4 spelers af.