Deze 3 dingen kan de KNVB doen met de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord
i

Pro Shots

Deze 3 dingen kan de KNVB doen met de gestaakte Klassieker tussen Ajax en Feyenoord

Noah Hoogenboezem • 19:29, 24-09-2023 / Laatste Update: 10:14, 12-12-2023

Ajax-Feyenoord werd zondag door vuurwerkgooiende Ajax-fans na bijna een uur definitief gestaakt. Het stond toen al 3-0 voor Feyenoord, dus het lijkt erop dat de fans expres vuurwerk gooiden om de wedstrijd gestaakt te laten worden. Maar wat gaat er nu gebeuren? De KNVB heeft 3 mogelijkheden en hieronder lees je welke dat zijn.

Lees ook: Ajax-Feyenoord definitief gestaakt bij 0-3-tussenstand door vuurwerkgooiende Ajax-fans

De wedstrijd was al in de 1e helft 2 keer gestaakt. Dat gebeurde eerst na de 0-2 van Santiago Giménez toen er een bekertje op het veld werd gegooid. Het spel ging even later weer verder, maar na de 0-3 van Igor Paixão werd de wedstrijd weer gestaakt. Ajax-fans gooiden namelijk vuurwerk op het veld. Vlak na rust gebeurde dit nog een keer en dus hoefden de spelers daarna niet meer terug te komen.

3 opties

De regels van de KNVB geven 3 mogelijkheden wat er met de wedstrijd moet gebeuren. De meest waarschijnlijke optie is dat de wedstrijd op een ander moment wordt uitgespeeld. Dat zal dan zonder publiek zijn.

De bond kan er ook voor kiezen om de 3-0-tussenstand als eindstand te gebruiken. De wedstrijd kan ook helemaal opnieuw gespeeld worden, maar de kans daarop is bijna 0 procent.

Het is trouwens wel de vraag wanneer de wedstrijd uitgespeeld kan worden door de bomvolle agenda's van beide teams. Wij zochten in dit artikel wanneer dat op z'n vroegst kan.