Deze 5 Nederlanders spelen voor Indonesië bij Azië Cup na naturalisatie
i

Getty Images

Deze 5 Nederlanders spelen voor Indonesië bij Azië Cup na naturalisatie

Marcel Roes • 16:58, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:50, 15-01-2024

De Azië Cup is begonnen en een van de landen die hopen de beste te worden van het continent is Indonesië. Het is de 5e keer dat het land deelneemt aan het toernooi. De 4 vorige keren eindigden in de groepsfase. De komst van liefst 5 spelers met een Nederlandse achtergrond zorgt wellicht voor meer fortuin.

Timnas ('Het nationale team') hoopt veel profijt te hebben van de naturalisatie van Marc Klok (speler van Persib Bandung), Ivar Jenner (Jong FC Utrecht), Rafael Struick (ADO Den Haag), Shayne Pattynama (Viking) en Justin Hubner (Wolverhampton Wanderers). Allemaal zijn ze genaturaliseerd tot Indonesiër.

Van dit vijftal heeft alleen Klok geen familiegeschiedenis in het land, maar hij speelt al jarenlang in de nationale competitie en was zelfs al eens captain van de Indonesische ploeg.

Eenheid

Klok roept via social media op tot eenheid. Hij vindt dat internationals met een andere afkomst niet helemaal voor vol worden gezien door de fans. Vooral in slechte tijden, als wordt verloren, dan wordt de vinger al snel gewezen naar de 'keturunan', de afstammelingen van autochtone Indonesiërs. "We streven er allemaal naar om alles te geven voor het land, voor het mooie volk", schrijft Klok.