Deze clubs hebben ticket al binnen voor 8e finales Champions League
i

Getty Images

Deze clubs hebben ticket al binnen voor 8e finales Champions League

Sjors Tanis • 12:41, 26-10-2022 / Laatste Update: 02:30, 12-12-2023

Ondanks dat woensdag en de week erop nog wordt gevoetbald, zijn al 9 clubs zeker van de knock-outfase (en dus de 8e finales) van de Champions League. Welke clubs weten al dat ze de groepsfase van de grootste Europese clubcompetitie overleven?

Check hier een overzicht!

Groep A: Napoli door

In de groep van Ajax is Napoli de onbedreigde koploper. Met flitsend spel veegde de koploper van de Serie A met iedereen de vloer aan. Zo ondervond ook Ajax (1-6 en 4-1). De strijd om het 2e ticket in deze groep gaat tussen Ajax en Liverpool, die tegenover elkaar staan in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk ook: TV-gids: op deze zender kijk je live naar Champions League-kraker van Ajax tegen Liverpool

Groep B: Club Brugge als 2e club in Belgische historie naar volgende ronde

Ook Club Brugge is al zeker van overwintering in de Champions League. De ploeg van Noa Lang, Bjorn Meijer en Ruud Vormer verloor nog niet in de groepsfase en verzekerde zich daardoor al na 4 speelrondes van de 8e finales. Vreugde in Brugge en België, dat voor de 2e keer in de historie een club ziet overleven op het hoogste toneel. AA Gent lukte dit in 2016-2017.

FC Porto, Atlético Madrid en ook nog Bayer Leverkusen maken nog kans op het 2e ticket.

Groep C: Bayern München door

Bayern München moest zien te overleven in een poule met Inter, FC Barcelona en Viktoria Plzen. Geen probleem zo bleek voor de Duitse recordkampioen. Bayern won alle groepsduels en kan na 4 wedstrijden al achteroverleunen.

Inter en FC Barcelona strijden om het 2e ticket, al moet er in Catalonië een wonder gebeuren willen Frenkie de Jong en Memphis Depay overwinteren in de Champions League.

Groep D: niemand nog zeker

Nog geen ploeg uit groep D is al zeker van de volgende ronde. Tottenham Hotspur, Olympique Marseile, Sporting CP en Eintracht Frankfurt maken nog kans. Na de 5e speelronde zal meer duidelijk zijn.

Groep E: Chelsea door

Trainer Graham Potter kan opgelucht ademhalen nu zijn doelstelling om te overwinteren met Chelsea is bereikt. Potter stapte begin september in na het ontslag van Thomas Tuchel. Onder zijn leiding werd 1 keer gelijk gespeeld en 3 keer gewonnen. AC Milan en Salzburg gaan volgende week uitmaken in een onderling duel uitmaken wie het 2e ticket grijpt.

Groep F: titelverdediger Real Madrid door

Real Madrid is ook al zeker van de 8e finales in de Champions League. De winnaar van afgelopen seizoen verloor op bezoek bij Leipzig, maar met 10 punten uit 5 wedstrijden kan De Koninklijke geen 3e meer worden. De strijd om de 2e plaats gaat tussen Leipzig en Shakhtar Donetsk. Al hebben de Duitsers volgende week aan een gelijkspel voldoende.

Groep G: Manchester City én Borussia Dortmund door

Dinsdag is in de poule van Manchester City de beslissing al gevallen. De landskampioen van Engeland was al zeker van de volgende ronde. Maar na het gelijkspel van Nathan Aké en zijn ploeggenoten bij Borussia Dortmund is ook de Duitse club verzekerd van de 8e finales. Sevilla eindigt als 3e en gaat de Europa League in. Voor FC Kopenhagen zit het Europese avontuur erop.

Groep H: PSG en Benfica door

In een groep met Paris Saint-Germain en Juventus leek het voor Roger Schmidt en Benfica een zeer zware opgave om zich te plaatsen voor de knock-outfase. Maar de voormalig trainer van PSV heeft met zijn ploeg, waar oud-Ajacied David Neres en ex-Feyenoorder Fredrik Aursnes spelen, een visitekaartje afgegeven. Zowel PSG als Benfica dendert door in de Champions League.

Juventus en Maccabi Haifa, waar oud-Eredivisie-speler Tjaronn Chery speelt, strijden om het Europa League-ticket.